پیراهن تیم های ورزشی

پیراهن تیم محبوب خود را در وب سایت فروشگاهی منیریه پیدا کنید و با کمترین قیمت صاحب پیراهن ورزشی تیم محبوب خود شوید

با اینکه قرار دادن ستاره روی پیراهن ورزشی مختص به رشته فوتبال نیست و دیگر رشته های ورزشی نیز به ازای قهرمانی خود ستاره درج می کنند اما در فوتبال رایج تر است.

این امر در جام جهانی و رقابت های باشگاهی در کشور خود ستاره هایی درج می کنند . گاهی اوقات تصمیم یک جانبه است ولی در حالت کلی این مهم توسط هیئت قانون گذار تصویب خواهد شد .

بعد از آنکه یوونتوس ایتالیا اولین ستاره را برروی پیراهن خود درج کرد مورد قبول بسیاری از فدراسیون های کشورهای اروپایی قرار گرفت که در زیر به آن اشاره شده است :

* لیگ ترکیه این طرح را در سال 2000 پذیرفت ، این لیگ به ازای هر 5 بار قهرمانی 1 ستاره روی پیراهن خود را تصویب کرد .

* در لیگ اسکاتلند تیم رنجرز در سال 2003 ، 5 ستاره بر روی پیراهن خود قرار داد که سمبل برنده شدن 50 قهرمانی در کشور خود می باشد یعنی 1 ستاره به ازای هر 10 قهرمانی

* فوتبال در آلمان دارای دو سیستم رسمی ستاره گذاری بر روی پیراهن است که به موازات هم عمل می کنند.

در سال 2004 فدراسیون آلمان DFL سیستیمی برای قرار دادن ستاره روی پیراهن معرفی کرد که تیم های قهرمان را متمایز با سایر تیم ها می کرد . این سیستم به این صورت بود که
به ترتیب برای 1 ، 2 ، 3 و 4 ستاره تیم ها باید 3 ، 5 ، 10 ، 20 قهرمانی کسب می کردند .

این عناوین شامل قهرمانی بوندس لیگا می شود و قهرمانی های سال 1963 به قبل محسوب نمی شود چون در آن سال بوندس لیگا به وجود آمد و قبل از آن آلمان غربی نیز لیگ خاص خود داشت .

* در لیگ آمریکا ( Major League Soceer ) یا همان MLS ایده ستاره گذاشتن در سال 2006 رسمی اعلام شد اما این سیستم در آمریکا بر خلاف ایتالیا برای هر قهرمانی یک ستاره تعلق می گرفت .

* لیگ سوئد نیز در سال 2006 مثال ایتالیا اجازه داد هر باشگاهی 10 قهرمانی کسب کرد 1 ستاره بر روی پیراهنش قرار بدهد.

*در لیگ هلند این طرح برای اولین بار در سال 2007 توسط باشگاه PSV اجرا شد  پی اس وی آیندهون که 20 قهرمانی کسب کرده بود این طرح را به فدراسیون کشورش پیشنهاد داد و با موافقت این فدراسیون آژاکس 3 ستاره بخاطر 30 قهرمانیش و بعد از آن PSV  بخاطر 20 قهرمانیش   2 ستاره و فاینورد برای 14 قهرمانی خود 1 ستاره روی پیراهن خود قرار دادند .

نحوه ستاره گذاری روی پیراهن در تیم های ملی فوتبال

ایده ستاره گذاری بر روی پیراهن مختص تیم های باشگاهی نبود و تیم های ملی فوتبال هر کشور هم از این طرح استقبال کردند.

بعد از اینکه طرح ستاره طلایی در ایتالیا مطرح شد تیم ملی برزیل در جام جهانی 1970 و بعد از سومین قهرمانی در جام جهانی 3 ستاره بر روی پیراهن خود قرار داد،

ایتالیا نیز در جام جهانی 1982 این کار را انجام داد و تمام قهرمانان جام جهانی از این حرکت پیروی کردند و به ازای هر قهرمانی در این جام بسیار معتبر یک ستاره بر روی پیراهن خود قرار می دادند .

برزیل 5 قهرمانی

ایتالیا 4 قهرمانی

آلمان 3 قهرمانی

نظر انجمن قانون گذار فیفا چیست ؟

در بخش قانون گذار ی فیفا و در قانون ماده 18/2 بیان می کند اعضای انجمن فیفا در نظر داشته باشند که در رقابت های جام جهانی فوتبال می توانند به ازای هر قهرمانی در این تورنمنت بزرگ برای سمبل افتخار و متمایز کردن تیم های قهرمان ستاره طلایی را بر روی پیراهن خود قرار دهند.

با اینکه از اول سمبل خاصی مشخص نشده بود اما ستاره طلایی   پذیرفته شد .

انجمن قانون گذار فیفا تیم های که در رقابت های باشگاهی اروپا ، آسیا ، آفریقا ، آمریکا که خود سرانه ستاره هایی را بر روی پیراهن خود قرار دادند منع کرده است و این طرح را تصویب نکرده است.

اما در رقابتهای کشور و لیگ کشور خود این طرح اختیاری است مثل کشور ایتالیا که اختیاری  این طرح را اجرا می کند .

پس انجمن قانون گذار فیفا قرار دادن ستاره را در جام جهانی « معتبر »  ، در رقابتهای کشور خود  « اختیاری » و در رقابتهای باشگاهی قاره « منع » کرده است .

ستاره طلایی بر روی پیراهن تیم ملی فوتبال زنان

در فوتبال زنان ستاره های بجای اینکه روی سینه قرار گیرد برای اولین بار روی آستین قرار می گرفت در سال 2007 تیم های ملی نروژ و آلمان زنان در جام جهانی زنان اولین ستاره را روی آستین خود قرار دادند.

تیم ملی زنان آمریکا در سال 2008 ستاره ها را بر روی یقه خود قرار داد اما با دستور فدراسیون خود دوباره به جای خود برگرداند.

البته در سال جاری دوباره ستاره ها در رقابتهای جام جهانی 2011 بر روی سینه قرار گرفت .

فوتبال باشگاهای اروپا

هیجان انگیز ترین رقابت های فوتبالی باشگاهی ، رقابتهای باشگاهای فوتبال اروپا از سال 1955 رسمیت پیدا کرد و تا به امروز ادامه دارد

تیم های رئال مادرید ، آث میلان ، لیورپول پرافتخارترین  تیم های این رقابت ها  بودند در رقابت های جام باشگاهای اروپا ستاره ای روی پیراهن یا آرم باشگاهها قرار داده نمی شود.

رئال مادرید 9 قهرمانی

آث میلان  7 قهرمانی

لیورپول  و بایرن مونیخ  5  قهرمانی

بررسی پیراهن های تاریخ پرسپولیس

سرخ پوشان پایتخت در طول تاریخ از طرح های مختلفی برای پیراهن خود استفاده کردند.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از جذاب ترین اتفاقات برای هواداران تیم های فوتبال در تمام دنیا، لحظه رونمایی از پیراهن تیم محبوب آن هاست

در این میان علاقه مندان به تیم های ایرانی هم پیش از شروع فصل برای برگزاری جشن پیراهن این تیم ها منتظر می مانند تا با طرح پیراهن های اصلی و دوم تیم مورد علاقه خود آشنا شوند.

پرسپولیس به عنوان یکی از 2 قطب فوتبال ایران به تازگی از طرح پیراهن های خود در لیگ هفدهم رونمایی کرد.

این طرح با تمام پیراهن های قبلی سرخ پوشان پایتخت تفاوتی اساسی دارد چراکه برای نخستین بار یک ستاره طلایی در قسمت بالایی لوگوی این تیم خود نمایی می کند تا هواداران پرسپولیس هم با تکیه بر این موضوع برای طرفداران استقلال کری بخوانند.

البته طرح جدید پیراهن اصلی پرسپولیس تا حد بسیار زیادی به پیراهن تیم آرسنال انگلیس شباهت دارد.

از همان ابتدای تاسیس، پرسپولیس به استفاده از رنگ قرمز در پیراهن های خود رو آورد اما پیراهن قرمز آجری که سرخ پوشان در دهه 40 از آن بهره می بردند، تفاوت عمده ای با پیراهن دهه های اخیر این تیم داشته است.

این تیم در چند بازی نخست تاریخ خود به دلیل تمایل بازیکنانی مانند پرویز دهداری، همایون بهزادی، حمید جاسمیان، محراب شاهرخی، حسین کلانی، ابراهیم آشتیانی که با سابقه حضور در شاهین به پرسپولیس آمده بودند، از پیراهن سفید هم استفاده کرد.

پس از آنکه شاهینی های پرسپولیس در سال 48 به پیکان رفتند، پرسپولیسبار دیگر به استفاده از پیراهن قرمز رو آورد. این روند با بازگشت پرسپولیسی ها از پیکان بازهم تغییر کرد و پیراهن سفید جایگزین پیراهن قرمز شد.

با این حال از ابتدای دهه 50 به دلیل حضور آلن راجرز انگلیسی در پرسپولیس و علاقه او به آرسنال، قرمز به رنگ ثابت پیراهن پرسپولیس تبدیل شد.

جالب اینکه سرمربی اسبق سرخ ها با خرید پیراهن های آرسنال، بازیکنان پرسپولیس را به استفاده از آن ها ترغیب کرد.

در سال های ابتدایی این دهه تحولی اساسی در طرح پیراهن پرسپولیسی ها رخ داد و پیراهن قرمز با آستین های سفید، جایگزین طرح قبلی شد.

البته در اواخر این دهه سرخ پوشان برای نخستین بار از پیراهن های یقه دار سه خط بهره بردند.

در اوایل دهه 60 بازیکنان پرسپولیس از پیراهن های یقه گرد قرمز و سفید استفاده کردند اما در میانه این دهه برای چند بازی از طرح نیمه سفید و نیمه قرمز که شباهت زیادی به پیراهن تیم فاینورد هلند داشت در پیراهن پرسپولیس بهره گرفته شد.

شاید یکی از عجیب ترین طرح های پیراهن سرخ ها به پیراهن این تیم در سال 66 بازگردد. جایی که یک خط عرضی بزرگ سفید در میان پیراهنپرسپولیس خودنمایی کرد.

از اواخر دهه 60 پرسپولیس بارها طرح پیراهن خود را تغییر داد.

در این سال ها پیراهن این تیم گاهی به طرح یک دست قرمز در می آمد و گاهی هم از طرح هایی مانند سه خط موازی روی سرشانه، چهار خط سفید در روی پیراهن، مثلث های بزرگ روی سرشانه، آستین های سفید، پیراهن راه راه سفید و قرمز مایل به صورتی استفاده شد.

در سال 72 به دنبال آغاز مدیریت امیر عابدینی در پرسپولیس، با توجه به تمایل او به تیم آ.ث میلان سرخ پوشان پایتخت به استفاده از رنگ مشکی در کنار قرمز در پیراهن خود رو آوردند.

در سال های میانی دهه هفتاد پرسپولیسی ها از پیراهن هایی به طرح یک آستین قرمز و یک آستین سفید، قرمز با خط سفید، سفید با آستین های قرمز، قرمز با سر آستین مشکی و قرمز با یک خط عرضی مشکی استفاده کردند.

در نخستین دوره رقابت های لیگ برتر پیراهن قرمز با سر آستین سفید و یک تبلیغ بزرگ سفید در قسمت میانی پیراهن مورد استفاده شاگردان علی پروین قرار گرفت.

در دومین دوره لیگ برتر هم از همین طرح در پیراهن پرسپولیس استفاده شد اما با توجه به تغییر حامی مالی این تیم، گستردگی رنگ سفید در قسمت میانی پیراهن بسیار کمتر شده بود.

سرخ پوشان در لیگ سوم از لباس های یک دست قرمز استفاده کردند.

در دوره چهارم رقابت های لیگ برتر، سرخ پوشان از پیراهنی قرمز با دو خط سفید و مشکی در قسمت سرآستین راست خود بهره بردند.

در پنجمین دوره لیگ برتر سرخ ها گاهی از طرح پیراهن قرمز با آستین های مشکی و گاهی از پیراهن های قرمز با آستین سفید استفاده کردند.

ششمین دوره لیگ برتر با تغییر عجیب و البته جالبی در پیراهن پرسپولیس همراه بود. در این فصل طرح پیراهن سرخ پوشان پوشان پایتخت به سبک تیم اتلتیکو مادرید اسپانیا به راه راه قرمز و سفید تغییر کرد.

قهرمانی شاگردان افشین قطبی در لیگ هفتم با استفاده از پیراهن های قرمز و سر آستین های سفید و مشکی رقم خورد.

پیراهن یک دست قرمز سرخ پوشان در لیگ هشتم برای آن ها نتیجه خاصی دربرنداشت. البته در این سال سرخ ها در برخی بازی ها از پیراهن راه راه افقی قرمز و سفید هم استفاده کردند.

در لیگ نهم و دهم پرسپولیسی ها به ترتیب از پیراهن های قرمز و قرمز با یک خط عرضی مشکی در قسمت زیر یقه استفاده کردند.

در لیگ یازدهم هم شاگردان حمید استیلی و مصطفی دنیزلی از پیراهن قرمز با سرآستین مشکی بهره بردند.

لیگ دوازدهم و سیزدهم هم با تغییر جالبی در سرآستین پیراهن پرسپولیس همراه شد و بازیکنان این تیم از پیراهنی استفاده کردند که روی آن شش خط سفید به نشانه برتری 6 بر صفر این تیم در دربی سال 52 به چشم می آمد.

ارتش سرخ آسیا در لیگ چهاردهم از پیراهن های یک دست قرمز با سرآستین های سفید بهره برد.

شاگردان برانکو در لیگ پانزدهم هم با یک تغییر جالب در پیراهنشان مواجه شدند و یک خط ابر و بادی در گوشه سمت چپ پیراهن این تیم ثبت شد.

بررسی پیراهن های تاریخ پرسپولیس

در لیگ شانزدهم هم شاگردان برانکو از لباسی یک دست قرمز با خط های مشکی در 2 طرف پیراهنشان استفاده کردند.

رنگ پیراهن دوم پرسپولیس در طول تاریخ سفید، مشکی و در برخی مواقع طوسی بوده است.

ضمن اینکه سرخ پوشان برای برگزاری دربی در تمام این سال ها از پیراهن های متنوعی نسبت به سایر بازی های خود استفاده کرده اند.

انتهای پیام/

طرح های مختلف پیراهن های پرسپولیس در طول تاریخ

نمایش 1–24 از 43 نتیجه